Hitta rätt gamingstol för långa gamingsessioner

Gamers spenderar ofta långa stunder framför sina favoritspel tillsammans med kompisarna i andra ändan av Discord. För att klara av så många timmar framför datorn krävs god ergonomi, något som det ofta slarvas med. God ergonomi kan hjälpa dig att förhindra skador och skavanker i t.ex. rygg, axlar, armar och handleder.

En riktigt bra gamingstol är grundbulten till god ergonomi framför datorn. Skillnaden mellan en professionell gamingstol och andra kontorsstolar eller ännu värre en trästol är enorm. De pengar du väljer att lägga på en gamingstol har du igen i komfort och känsla på nolltid.

Innan du väljer att investera i en stol kan det vara bra att göra research kring de olika alternativen på marknaden. Kolla igenom olika tester av den bästa gamingstolen för gamers så kommer du att få pålitliga rekommendationer kring vad du ska köpa.

Här är några saker att tänka på innan du köper en gamingstol:

  • Sittytan – Se till att sittytan passar din kroppsform. Har du en bredare kroppsform eller gillar att sitta brett med låren kan det vara dumt att köpa en stol med inramande kuddar på sidan av sittytan.
  • Ryggstödet – Samma sak gäller för ryggstödet som ofta har inramande kuddar som sticker ut. För många passar det bra att få ryggen mer inramad men för andra passar en planare yta bättre.
  • Kvaliteten – Aldrig mer en gamingstol som knakar när man rör på sig eller en sittyta som man kan “vicka” på för att skruvarna har lossnat. Investera i en premiumstol så slipper du detta.

Några av de bästa stolarna på marknaden tillverkas av Secretlab, DXRacer och AKRacing. De erbjuder alla olika modeller och stolar som passar olika människor i alla åldrar. Handlar du från något av dessa märken samt ser till punkterna ovan är vi övertygade om att du kommer att hitta den bästa gamingstolen för just dig.