Att kommunicera online i äldre branscher

Det kan vara konst att kommunicera online. Framförallt om du är verksam i en bransch där digital marknadsföring inte är centralt i marknadsföringen.

Det kan handla om branscher så som metallindustrin, skogsindustrin eller något liknande. Eller något så som heminredning, där företag säljer handtag till badrum eller kök. Här kan det vara extra svårt att skapa en strategi kring hur du som företag ska kommunicera online.

Eller är det? Svaret är egentligen nej. Varför jag säger så är att de fundamentala delarna inom digital marknadsföring detsamma.

Genom att utgå från ”best practice” kan du nå väldigt långt. Givetvis handlar det om att anpassa vad du gör till din specifika situation. I den här artikeln kommer vi gå igenom tre saker att tänka på när du ska kommunicera online.

  1. Var tydlig

Genom att använda dig av något som vi kallar för klar språk kommer du mycket längre idag 2020 än att försöka förfina din tjänst med komplicerade ord.

Detta är något som många missar då det tror att de behöver höja deras företag genom att maskera deras kommunikation med svåra och finare ord.

Detta enligt oss är helt fel. Sedan några år tillbaka har byråkratiska svenskan börjat gå från det till enkelhet där vi helt enkelt går ifrån det komplicerade sättet att utrycka sig till något som är begripligt för gemeneman.

  1. Var unik

Genom att göra som alla andra, förblir du som alla andra. Detta går att säga om mycket, men detta stämmer verkligen när det kommer till kommunikation online.

Tänk er Apple och Microsoft. Dessa företag hade inte haft ledande roller inom deras olika typer av marknader om de hela tiden kopierade varandra, för då hade de varit följare. Och inte ledare. Genom att vara unik och innovativ kommer du stick ut bland mängden.

  1. Anpassa ditt budskap till era läsare

Genom att identifiera vilka era köpare är eller läsare blir det enklare att skapa innehåll som denne kommer att uppskatta.

För att identifiera vilka som köper era produkter kan ni nyttja exempelvis Net Promotor Score (nps). Skulle ni ha några fler frågor kan ni kontakta oss så hjälper vi er.