Att marknadsföra sig via artiklar online

Det finns många olika sätt att marknadsföra sig online.

  • Betal annonsering i Google.
  • Betal annonsering på social media.
  • Sökmotoroptimering.
  • Synlighet på andra webbplatser.

För att nämna några stycken.

I dag kommer vi djupa dyka i det sista nämnda. Att synas på andra webbplatser kan vara riktigt bra och enkelt många gånger. Tar vi artikelexpressen som exempel. Denna webbplats tillåter dig att publicera högkvalitativt innehåll gratis.

Det finns många liknande webbplatser i Sverige som har samma upplägg. Skriver du något av värde kan du dessutom placera en länk till din webbplats. Vilket kommer att öka din synlighet i Google, genom sökmotoroptimering.

Vad har dessa webbplatser på att vinna genom att tillåta dig att gratis bygga en länk ifrån dem? Upplägget ser ut på följande vis.

  • Du vill ha en länk.
  • De äger en webbplats du kan bygga den ifrån.
  • Du skriver en kvalitativ artikel.

Denna artikel kommer förhoppningsvis börja synas på Google. Övertid kommer denna webbplats ha en gedigen trafik vilket skapar nya möjligheter att tjäna pengar på webbplatsen.

Detta gör att vi kommer in på nästa del av det hela. När trafiken ökar på denna webbplats kommer det också förhoppningsvis innebära att människor kommer läsa din artikel.

Detta kan skapa varumärkeskännedom eller till och med leda till klick in på din webbplats. Vilket är bra, eftersom att dessa klick kan leda till konverteringar, vidare ur ett SEO-perspektiv är klick in via länkar som är byggda väldigt bra.

Hur skapar du då bra innehåll som kommer ranka i Google och vara läsvärt för verkliga personer. Det finns olika tillvägagångssätt. Ett alternativ är att anlita en byrå som är experter på detta. Vi på Binck är erfarna och hjälper dig gärna.

Vi levererar innehåll till dina digitala kanaler. Framgångsrik content marketing levererar inte bara intressant och relevant innehåll, utan ska även göra det under en längre tid. Möjligheten med content marketing är att man kan bygga långvariga relationer. För att ta tillvara på alla möjligheterna som finns krävs kännedom och kunskap om företagets målgrupp och tydliga mål.

Om du vill arbeta med detta själv. Finns det mycket innehåll på nätet som du kan ta del av och lära dig mer om hur du skriver artiklar som rankar på Google. Glöm inte att detta är svårt och kommer ta lång tid innan du börjar se resultat.