Skapa innehåll för en affiliate webbplats

Det är inte ovanligt att de som arbetar med digital marknadsföring drömmer om att äga en framgångsrik affiliate webbplats.

Vad är en affiliate webbplats undrar du?

En affiliate webbplats är en webbplats som har till syfte att förmedla produkter eller tjänster och på så vis erhålla en provision. Om du har använt pricerunner eller prisjakt, så har du använt en affiliate webbplats.

I dagens artikel ska vi gå igenom hur du på bästa sätt kan skapa innehåll för din affiliate webbplats. Vårt exempel i denna artikel kommer vara jämförelsetjänst Hitta Kreditkortet som listar det bästa kreditkortet för 2020.

Hitta Kreditkortet är ett utmärkt exempel på hur väl optimerat innehåll kan konkurrera även i väldigt svåra nischer så som kreditkort. Kort historik om hur utvecklingen har sett ut för Hitta Kreditkortet.

Lanseringen av Hitta Kreditkortet gjordes september 2020 och i skrivande stund 23 november rankar webbplatsen på plats 15 för sökordet ”bästa kreditkortet”. Detta är ett sökord som är extremt svårt att synas på.

Enligt ahrefs får vi denna data om sökordet:

Svårighetsgrad 39

Trafik 3400

Snitt DR på första sidan i Google är 48.

Hitta Kreditkortet har alltså på mindre än tre månader utan någon investering i länkar tagits sig från >100 till att ranka på plats 15 för sökordet ”bästa kreditkortet” enbart på hur innehållet är skrivet och On-page arbetet. Hur undrar du säkert?

  1. Skapa unikt innehåll

Den första punkten kan tyckas vara självklar, men det är den inte. När det kommer till att skapa unikt innehåll kollar de flesta på det första resultatet, kanske det andra och tredje och skriver en likadan artikel, men med egna ord för att inte kopiera innehållet helt och hållet.

Känner du igen dig? När det kommer till unikt innehåll handlar det om att vara kreativ. Google giller nytt och unikt innehåll så länge sök intentionen besvaras korrekt.

  1. Bygg en tydlig innehåll struktur

Genom att vara tydlig i ditt innehåll och genom stödjande artiklar kan du arbeta aktivt med din On-page och på så vis stärka relevansen mot ett specifikt sökord. Tar vi vårt primära sökord bästa kreditkortet.

Som ni kan se om ni granskar webbplatsen är att vi har byggt ut webbplatsen med flera undersidor som skriver om ”bästa kreditkortet 2021”, ”bästa kreditkortet 2020”, ”bästa kreditkortet för par” och så vidare. Detta kallas för en content zilo. Och kan vara väldigt kraftfullt.

  1. Ingen webbplats kommer ranka utan länkar

För sökord så som ”bästa kreditkortet”, där konkurrensen är hård, kommer du behöva länkar. Så är det. Du kommer inte undan länkbygget.

Här vill jag dock uppmana dig till att bygga kvalitativa länkar och inte bygga billiga länkar bara för att de är billiga. Vill du lära dig mer om hur du skapar innehåll eller kommunicerar med dina användare bättre rekommenderar jag att du läser dessa artiklar:

Att kommunicera online i äldre branscher

Sökmotoroptimering för att driva trafik gratis

Skapa innehåll för en e-handel