Skapa innehåll för en affiliate webbplats

Det är inte ovanligt att de som arbetar med digital marknadsföring drömmer om att äga en framgångsrik affiliate webbplats.

Vad är en affiliate webbplats undrar du?

En affiliate webbplats är en webbplats som har till syfte att förmedla produkter eller tjänster och på så vis erhålla en provision. Om du har använt pricerunner eller prisjakt, så har du använt en affiliate webbplats.

I dagens artikel ska vi gå igenom hur du på bästa sätt kan skapa innehåll för din affiliate webbplats. Vårt exempel i denna artikel kommer vara jämförelsetjänst Hitta Kreditkortet som listar det bästa kreditkortet för 2020.

Hitta Kreditkortet är ett utmärkt exempel på hur väl optimerat innehåll kan konkurrera även i väldigt svåra nischer så som kreditkort. Kort historik om hur utvecklingen har sett ut för Hitta Kreditkortet.

Lanseringen av Hitta Kreditkortet gjordes september 2020 och i skrivande stund 23 november rankar webbplatsen på plats 15 för sökordet ”bästa kreditkortet”. Detta är ett sökord som är extremt svårt att synas på.

Enligt ahrefs får vi denna data om sökordet:

Svårighetsgrad 39

Trafik 3400

Snitt DR på första sidan i Google är 48.

Hitta Kreditkortet har alltså på mindre än tre månader utan någon investering i länkar tagits sig från >100 till att ranka på plats 15 för sökordet ”bästa kreditkortet” enbart på hur innehållet är skrivet och On-page arbetet. Hur undrar du säkert?

 1. Skapa unikt innehåll

Den första punkten kan tyckas vara självklar, men det är den inte. När det kommer till att skapa unikt innehåll kollar de flesta på det första resultatet, kanske det andra och tredje och skriver en likadan artikel, men med egna ord för att inte kopiera innehållet helt och hållet.

Känner du igen dig? När det kommer till unikt innehåll handlar det om att vara kreativ. Google giller nytt och unikt innehåll så länge sök intentionen besvaras korrekt.

 1. Bygg en tydlig innehåll struktur

Genom att vara tydlig i ditt innehåll och genom stödjande artiklar kan du arbeta aktivt med din On-page och på så vis stärka relevansen mot ett specifikt sökord. Tar vi vårt primära sökord bästa kreditkortet.

Som ni kan se om ni granskar webbplatsen är att vi har byggt ut webbplatsen med flera undersidor som skriver om ”bästa kreditkortet 2021”, ”bästa kreditkortet 2020”, ”bästa kreditkortet för par” och så vidare. Detta kallas för en content zilo. Och kan vara väldigt kraftfullt.

 1. Ingen webbplats kommer ranka utan länkar

För sökord så som ”bästa kreditkortet”, där konkurrensen är hård, kommer du behöva länkar. Så är det. Du kommer inte undan länkbygget.

Här vill jag dock uppmana dig till att bygga kvalitativa länkar och inte bygga billiga länkar bara för att de är billiga. Vill du lära dig mer om hur du skapar innehåll eller kommunicerar med dina användare bättre rekommenderar jag att du läser dessa artiklar:

Att kommunicera online i äldre branscher

Sökmotoroptimering för att driva trafik gratis

Skapa innehåll för en e-handel

Tips om digital marknadsföring från en webbyrå i Umeå

I den här artikeln har vi en gästskribent som driver en webbyrå i Umeå. Basemedianorr har funnits sedan länge och har varit verksam inom webbutveckling och digital kommunikation sedan start.

I den här artikeln ska vi få höra från denna webbyrå i Umeå om vilka 4 bästa tipsen är för dig som ska påbörja din digitala resa.

 1. Hitta ett bollplank

Det första tipset som vi kan rekommendera dig är att hitta en person som har arbetat eller arbetar med det du vill göra.

Genom att inte se alla konkurrenter som konkurrenter utan att hitta företag som du kan se som branschkollegor har du mycket att lära.

Genom att lära sig av andra som redan har utfört det du vill göra, kommer resultera att du slipper gå i samma fallgropar som de engång gjorde.

 1. Börja smått, men tänk stort

Genom att ha en vision om vart du vill nå med din webbplats, e-handel eller blogg har du ett långsiktigt mål att arbeta mot.

Men börja smått. Om du intalar dig själv att det är okej att lära sig under vägens gång och inte behöver kunna allt från början, kommer du snabbare igång.

Genom att tro att allt ska bli perfekt från början kommer endast göra dig besviken och du kommer ta för lång tid på dig med allt som ska göras och i de flesta fall kommer du inte slutföra det du påbörjat.

Därför är det en god idé att börja smått, men tänka stort.

 1. Använd dig av en solid webbyrå

Genom att använda dig av kompetensen från en etablerad webbyrå kan du få mycket bra tips då de säkerligen har arbetat med andra företag som gjort liknande affärer som du ska ge dig på.

Här blir tipset att hitta några mindre webbyråer att höra sig för med. Detta för att de kommer i större utsträckning vara mer tillgängliga.

Större byråer har helt andra krav och kräver många gånger att du är en betalande kund för att hjälpa dig.

 1. Börja lära dig om digital marknadsföring

Digital marknadsföring är ett stort begrepp och här behöver du välja en gren som du tycker är intressantast.

Inom den digitala marknadsföringen finns det sökmotoroptimering, betald annonsering på Google och betald annonsering på social media.

Vidare finns det andra grenar så som influencer marketing och så vidare.

Men de tre första nämnda är de vanligaste.

Tipset här är att du väljer en gren om du tycker verkar vara roligast för dig och börjar där.

Summering

Skulle ni vilja komma i kontakt med mig på Basemedianorr kan ni kontakta mig direkt på vår webbplats.

Nps undersökning

Ett sätt att utmärka sig synas genom bruset är att lära sig mer om dina kunder. Genom att förstå dem kan marknadsföra dig bättre och göra dina kunder nöjdare med din tjänst.

Det finns flertalet sätt att göra detta på. Genom att ge ut kundundersökningar kan du snabbt lära dig om vad dina befintliga kunder tycker om din tjänst eller produkt.

Dock har allt fler företag börjat använda sig av kundundersökningar och allt fler har förstått att med mer detaljerad data kan vi fatta bättre beslut. Problemet med detta är vi konsumenter blir överrösta med undersökningar vilket gör att vi dras från att faktiskt ta del utav dem.

Därför har det kommit fram snillrika undersökningar så som NPS undersökning. En NPS undersökning handlar i grund och botten om att undersökningen enbart har en och samma fråga.

Hur stor är sannolikheten att du skulle rekommendera vår vara/tjänst till en vän eller kollega?

Detta tillväga gångssätt är intressant på många olika sätt. Framförallt för att det är enkelt att få ut ett svar av den du frågar. Ett enkelt ja eller nej räcker.

Vidare när du fångat intresset av den du frågar, blir det mycket enklare att följa upp med följd frågor då du fått en viss repor med personen i fråga.

NPS undersökningar är kraftfullt

Som ni ser kan en NPS undersökning vara väldigt kraftfullt om det utförs på rätt sätt. Du som driver någon form av verksamhet bör definitivt lära er mer om detta.

I dagsläget finns det flertalet företag som arbetar med NPS, eller Net promotor score som det står för. Genom att ta hjälp av proffs och deras verktyg kan du enkelt integrera denna undersökningsprocess.

Fördelar med Net promotor Score

 1. Som tidigare skrivet utförs denna undersökning väldigt snabbt. Detta för att vi enkelt kan samla in fler svar, vilket givetvis innebär att ditt data set blir större och du kan fatta bättre beslut.
 2. Har din kund haft en dålig upplevelse kan du enkelt göra en lista på de som inte skulle rekommendera din vara eller tjänst till någon annan. Och därefter sätta upp en strategi till att göra dina kunder nöjda.

Detta bidrar även till ringar på vattnet effekter. Den kund som en gång är missnöjd, som du vänder till en nöjd kund, kommer bli en väldigt nöjd kund.

Detta för att resan från att vara missnöjd till att vara nöjd är längre än för den som är neutral och har en bra upplevelse. Därför kan dessa fall där du vänder en kundupplevelse på detta sätt ge dig ringar på vattnet effekter.

SEO för trafikskolor

Vi på Binck.se arbetar ständigt med digital kommunikation, där vi bland annat arbetar med sökmotoroptimering (SEO). För dig som inte vet vad SEO är för något ger vi dig en snabbförklaring:

SEO handlar om synlighet i Google, i det organiska sökresultatet. Sökresultatet i Google består av en betald del och en organisk del.

Om du kollar noga brukar (inte alltid) det finns en AD framför domänen i de fyra första webbplatserna som dyker upp när du söker på något kommersiellt sökord.

Detta är den betalda delen du ser. Företag betalar alltså Google för att synas på de platserna. Efter dem ser du det organiska sökresultatet som vi ska diskutera idag.

Den som syns på plats 1 efter de betalda annonserna har sökmotor optimerat sin webbplats bäst för den sök fras du använt dig av.

Att arbeta med SEO för en trafikskola

Precis som i vanliga fall finns det primära sökord och sekundära sökord för trafikskolor. Givetvis är det viktigt här också att arbeta med trafikskolans primära sökord, så som trafikskola + kommunen du är verksam inom. Riskettan och risktvåan i kommunen trafikskolan är verksam i och så vidare.

Dessa sökord är de sökord som de flesta tänker på och arbetar mot. Som i de flesta fall finns det helt andra sökord att synas på som kan driva relevant trafik.

Detta är en utmärkt sätt att öka synligheten på: spärra körkort är en guide som de har tagit fram för dig som har förlorat körkortet. Här berättar de utförligt vad man ska göra om du råkat ut för detta.

Detta är ett sökord som driver en gedigen trafik och kan göra att läsaren bekantar sig med företaget. Och på så vis förhoppningsvis kan leda till framtida konverteringar till exempel.

Spärra körkorts guiden är endast ett exempel av många. Återigen handlar det om att vara kreativ i din tänk när du gör sökordsanalyser.

Att kommunicera online i äldre branscher

Det kan vara konst att kommunicera online. Framförallt om du är verksam i en bransch där digital marknadsföring inte är centralt i marknadsföringen.

Det kan handla om branscher så som metallindustrin, skogsindustrin eller något liknande. Eller något så som heminredning, där företag säljer handtag till badrum eller kök. Här kan det vara extra svårt att skapa en strategi kring hur du som företag ska kommunicera online.

Eller är det? Svaret är egentligen nej. Varför jag säger så är att de fundamentala delarna inom digital marknadsföring detsamma.

Genom att utgå från ”best practice” kan du nå väldigt långt. Givetvis handlar det om att anpassa vad du gör till din specifika situation. I den här artikeln kommer vi gå igenom tre saker att tänka på när du ska kommunicera online.

 1. Var tydlig

Genom att använda dig av något som vi kallar för klar språk kommer du mycket längre idag 2020 än att försöka förfina din tjänst med komplicerade ord.

Detta är något som många missar då det tror att de behöver höja deras företag genom att maskera deras kommunikation med svåra och finare ord.

Detta enligt oss är helt fel. Sedan några år tillbaka har byråkratiska svenskan börjat gå från det till enkelhet där vi helt enkelt går ifrån det komplicerade sättet att utrycka sig till något som är begripligt för gemeneman.

 1. Var unik

Genom att göra som alla andra, förblir du som alla andra. Detta går att säga om mycket, men detta stämmer verkligen när det kommer till kommunikation online.

Tänk er Apple och Microsoft. Dessa företag hade inte haft ledande roller inom deras olika typer av marknader om de hela tiden kopierade varandra, för då hade de varit följare. Och inte ledare. Genom att vara unik och innovativ kommer du stick ut bland mängden.

 1. Anpassa ditt budskap till era läsare

Genom att identifiera vilka era köpare är eller läsare blir det enklare att skapa innehåll som denne kommer att uppskatta.

För att identifiera vilka som köper era produkter kan ni nyttja exempelvis Net Promotor Score (nps). Skulle ni ha några fler frågor kan ni kontakta oss så hjälper vi er.

Sökmotoroptimering för att driva trafik gratis

Sökmotoroptimering eller SEO som det också kallas för har blivit en central del i många verksamheter. Om det inte redan är det är det en tidsfråga innan det kommer att bli det.

Framförallt nu under 2020 när vi har fått uppleva en unik situation på grund av corona. Allt fler människor har blivit tvingade till att börja arbeta mer på internet.

Det har också ökat efterfrågan på e-handels webbplats, men framförallt har många företag säkerligen upptäckt att mycket av kunderna nu väljer att hitta dem på internet.

Själva platsen du är verksam på har alltså blivit mindre viktig. Nu handlar det om att synas väl på internet, närmare bestämt Google.

Tectorius och deras taktvätt

Som vanligt brukar vi ha med verkliga exempel som har till syfte att stryka våra argument. Denna artikel är inte sig olik. Företag tectorius är ett företag som har arbetar med att tvätta tak, takmålning, och mycket mer.

Sedan corona slog till förändrades deras situation något enormt då de brukade ställa ut på mässor och marknadsföra sig på så vis. Av skäl som är förklarliga har de inte kunnat göra det detta år, förmodligen inte nästa heller.

Genom att vara agil i deras arbete valde de att fokusera på digital marknadsföring istället där ett av de huvudsakliga sökorden har varit taktvätt. Genom att skapa dedikerat innehåll där de presenterar deras patenterade lösning har företaget nu lyckats inta bra positioner för sökordet taktvätt.

Det innebär nu att de får in flera hundra potentiella kunder varje månad helt gratis då de inte betalar för klicken. Det är alltså på sätt och vis gratis trafik. Medvind med varumärkeskännedom

Click through rate, eller CTR är något inom SEO som har väldigt olika tycken om det är en rankingfaktor eller inte. Jag menar på att det är en rankning faktor i allra högsta grad. Om ett företag gör mycket reklam via andra kanaler än SEO kommer du känna vad jag brukar kalla för medvindseffekten.

Och detta härleds ofta till en anormal CTR när webbplatsen är på första sidan i Google. Därför är det viktigt att arbeta med flera marknadsföringskanaler än bara med en kanal.

Att skapa innehåll för en e-handel (2020)

Ska du starta e-handel och undrar hur du ska strukturera upp ditt innehåll för att ranka väl på dina huvudsökord?

Då har du hittat rätt artikel för vi på Binck kommer nu gå igenom hur du gör detta på bästa sätt med ett verkligt exempel.

Vårt första tips är att få in en blogg eller nyhets undersida. Detta kan vara oerhört kraftfullt för att skapa longtail som du inte annars kan få in på ett bra sätt i resterande sidstruktur.

Tar vi Snusnetto som exempel som säljer snus online. De har skapat en struktur där de har en nyhets undersida som de fyller med nyheter och andra typer av inlägg.

Detta är som sagt bra för att öka synligheten genom att ranka på flera sökord. Vidare är det oerhört kraftfullt för att öka relevansen för dina huvudsökord. Eftersom snusnetto säljer snus. Så skulle de givetvis vilja synas väl på ”snus”, ”snus online” och så vidare.

Genom att skapa relevanta inlägg som handlar om snus ökar det den allmänna relevansen på webbplatsen, vidare när interna länkar placeras med skarpa ankartexter kan du skapa väldigt bra synlighet.

Därför är innehåll fortfarande den bästa ranking faktorn i Google. Skulle du inte ha tid kan du anlita oss på binck så hjälper vi dig med detta.

Det andra vi vill gå igenom är den generella strukturen på din e-handel.

Här rekommenderar vi alltid att sätta användaren i fokus. Genom att göra det kommer du skapa en navigering som underlättar för att potentiella köpare vilket kommer leda till ökad konverteringsfrekvens.

Vidare kommer även Google många gånger anse att den strukturen är bättre än om du enbart försöker tänka på hur sökmotorerna spindlar av webbplatser.

Avslutningsvis

Många försöker försvåra hur SEO fungerar. Fortfarande är innehåll och länkar de bästa sättet att få en webbplats att ranka generellt sätt. Därför bör du ha dessa på plats, så väl som att du har allt grundläggande på plats.

Välj rätt SEO byrå i stockholm

Står du inför valet av att välja en seo byrå i Stockholm? Då vill vi på Binck ge dig några tankeställare innan du väljer SEO byrå.

 1. Stor SEO byrå eller liten SEO byrå?

Framförallt i Stockholm, men även i andra delar i Sverige finns det stora SEO byråer som omsätter över 100 miljoner kronor. Samtidigt som det finns små byråer som omsätter knappt en miljon kronor om året.

Sanningen är att det finns både för och nackdelar med att välja en stor SEO byrå, precis som att det finns för och nackdelar med att välja en mindre aktör. Låt oss poängtera för och nackdelarna för en stor SEO byrå i Stockholm.

Fördelar:

Genom att välja en väletablerad byrå kommer du i de flesta fall få ha möten på de bättre adresserna inne i Stockholm stad. Många gånger kommer du få tillgång till interna verktyg som företaget har tagit fram för sina kunder.

Nackdelar:

Du kommer bli en av många, många, många kunder i deras kundstock. Detta innebär att du inte är livsviktig för deras överlevnad. Din investering kommer bli mer kostsam.

Tar vi nu istället och kikar på en mindre seo byrå i Stockholm och följer upp på de för och nackdelar vi skrivit om precis.

Kan vi konstatera att med en mindre seo byrå där varje kund är livsviktig för dess överlevnad, kommer du inte hitta någon som kommer arbeta så hårt som den som driver en mindre digital marknadsföringsbyrå.

Nackdelen är att du kommer behöva pendla något längre för personliga möten med specialisterna.

 1. Vilka resultat har byrån att visa upp förutom deras starka varumärke

Det är viktigt att skilja på en seo byrå som är duktig på att sälja sina tjänster och en byrå som är duktig på att leverera sina tjänster.

Många gånger väljer de flesta en byrå som är välkänt i Stockholm. Men kan de leverera? Har de några nya framgångscase? Har de många kunder som inte nått i mål?

Dessa frågor bör du ställa dig innan du väljer din seo byrå. Utifrån vår erfarenhet tenderar byråer som växer stadigt, ha en stadigt minskande trend på deras resultat de levererar till sina kunder.

Därför kan det vara mycket intressant välja en mindre seo byrå i Stockholm, som enbart kan överleva på de resultat de levererar till deras kunder.

Content marknadsföring för en flyttfirma

Content marknadsföring för en flyttfirma

När det kommer till SEO eller till och med digitalmarknadsföring i sin helhet är det många som förbi ser de fundamentala delarna i det.

Vilket är innehåll.

Genom att skapa innehåll och göra sökordsanalyser för att hitta fler potentiella sökord som kan generera trafik kan du nå stora framgångar på Google och andra sökmotorer.

Tar vi MB Flytt och Städ som är en flyttfirma baserad i Malmö. De har verkligen förstått sig på vikten av att skapa innehåll på sin webbplats. Som vi kan se när vi klickar på deras knapp som ska föreställa en karta så ser vi en lista på orterna de verkar i.

Ur ett SEO perspektiv är detta väldigt bra, de har interna länkar till dessa undersidor som möjliggör att de kan ranka bättre och snabbare med den existerande länkkraft och relevans som finns på webbplatsen idag.

Så skapar du synlighet på fler sökord

Som i detta exempel har vi en vanlig verksamhet som erbjuder sina tjänster i specifika delar i Sverige. Vad vi rekommenderar är att skapa dedikerade undersidor för alla områden du är verksam i. Precis som MB Flytt och Städ har gjort.

De har skapat relevanta undersidor som inriktar sig på olika kommuner och områden i Sverige. Detta gör ni genom att använda er tjänst + området ni vill synas på i era rubriker, som ska vara placerade i h1 hela vägen ner till h6 taggar.

Vidare är det viktigt att inte använda ert sökord onaturligt många gånger, skriv alltid era texter som om en verklig person skulle läsa dem. Glöm inte att det är hela tanken, att verkliga personen som behöver er tjänst ska läsa och förhoppningsvis leda till en konvertering.

Bonus tips

Nu ska jag dela med mig om ett SEO tips som kan göra det lilla extra som inte allt för många nyttjar tillräckligt mycket.

Detta är att använda sig av fetstil på huvudsökordet i ingressen. Vidare bör den taggas med en så kallad strong tag. Detta är ett bra sätt att göra det ännu tydligare vad din undersida handlar om för Google.

Att marknadsföra sig via artiklar online

Det finns många olika sätt att marknadsföra sig online.

 • Betal annonsering i Google.
 • Betal annonsering på social media.
 • Sökmotoroptimering.
 • Synlighet på andra webbplatser.

För att nämna några stycken.

I dag kommer vi djupa dyka i det sista nämnda. Att synas på andra webbplatser kan vara riktigt bra och enkelt många gånger. Tar vi artikelexpressen som exempel. Denna webbplats tillåter dig att publicera högkvalitativt innehåll gratis.

Det finns många liknande webbplatser i Sverige som har samma upplägg. Skriver du något av värde kan du dessutom placera en länk till din webbplats. Vilket kommer att öka din synlighet i Google, genom sökmotoroptimering.

Vad har dessa webbplatser på att vinna genom att tillåta dig att gratis bygga en länk ifrån dem? Upplägget ser ut på följande vis.

 • Du vill ha en länk.
 • De äger en webbplats du kan bygga den ifrån.
 • Du skriver en kvalitativ artikel.

Denna artikel kommer förhoppningsvis börja synas på Google. Övertid kommer denna webbplats ha en gedigen trafik vilket skapar nya möjligheter att tjäna pengar på webbplatsen.

Detta gör att vi kommer in på nästa del av det hela. När trafiken ökar på denna webbplats kommer det också förhoppningsvis innebära att människor kommer läsa din artikel.

Detta kan skapa varumärkeskännedom eller till och med leda till klick in på din webbplats. Vilket är bra, eftersom att dessa klick kan leda till konverteringar, vidare ur ett SEO-perspektiv är klick in via länkar som är byggda väldigt bra.

Hur skapar du då bra innehåll som kommer ranka i Google och vara läsvärt för verkliga personer. Det finns olika tillvägagångssätt. Ett alternativ är att anlita en byrå som är experter på detta. Vi på Binck är erfarna och hjälper dig gärna.

Vi levererar innehåll till dina digitala kanaler. Framgångsrik content marketing levererar inte bara intressant och relevant innehåll, utan ska även göra det under en längre tid. Möjligheten med content marketing är att man kan bygga långvariga relationer. För att ta tillvara på alla möjligheterna som finns krävs kännedom och kunskap om företagets målgrupp och tydliga mål.

Om du vill arbeta med detta själv. Finns det mycket innehåll på nätet som du kan ta del av och lära dig mer om hur du skriver artiklar som rankar på Google. Glöm inte att detta är svårt och kommer ta lång tid innan du börjar se resultat.